dansuriDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 11-17 august 2019 ” Tabara de etnografie si dansuri traditionale –editia a III-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, eveniment ce se adreseaza unui numar de 100 de tineri participanti interesati de traditiile si dansurile populare romanesti.

Invatand dansul popular romanesc, copii vor descoperi magia dansului folcloric si a portului national, vor descoperi un mediu plin de muzica si armonie, o lume incarcata de ritualuri, obiceiuri si simboluri traditionale. Apropiindu-i pe cei mici de folclor, vor fi incurajati sa patrunda in acest univers, sa il cunoasca si sa il salveze, ce altfel risca sa fie uitat de-a lungul veacurilor.

Dansul popular este expresia unei natiuni si a poporului sau.   Exprimand cu simplitate traditia populara a orcarei natii, dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Fiind cea mai importanta manifestare a spiritului si identitatii unui popor, la activitatile prezentei tabere, tinerii participanti vor descoperi universul folcloric romanesc si vori invata dansuri care se pot exersa la orice eveniment. Fara sa aiba nevoie de cunostinte sau pricepere in arta dansului popular, baietii si fetele vor invata noi stiluri de dans proveniente din folclorul autohton, distrandu-se, alaturi de instructorii-pedagogi si de noii prieteni si parteneri de miscare.

Activitățile taberei:

Activitatile taberei nationale sunt adresate copiilor şi au ca scop dezvoltarea personalităţii prin stimularea abilităţilor de exprimare prin mişcare, anume prin dans cu focus pe dansurile traditionale romanesti.

Activitatile constau in ateliere de etnografie, muzica si dans avand un program stabilit intre orele 9.30-18.30 pe zi, intalniri ale copiilor si tinerilor prin schimbul de experiente de tip muzical si dans.

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile.

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantarea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin.

Documente necesare pentru înscriere:

- copie act identitate (CI sau CN);

- adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;

- adeverinţa care atestă înscrierea într-o unitate de învăţământ (clasele V-XII, inclusiv);

- acord parental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul poate fi descarcat aici);

- formular înscriere ce se poate descarca de aici ;

- recomandare din partea unei asociaţii/ONG/DJST, diplome, certificate, adeverinţe, contracte de voluntariat, declaraţii, etc – copie.

- formularul cu acordul părintelui privind prelucrarea datelor cu caracter personal in cazul participantilor minori, sau in cazul participantilor cu varsta peste 18 ani formularul cu acordul personal privind prelucrarea datelor cu caracater personal.

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Mehedinti în format electronic (scan), iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

Condiţii de participare (sunt şi criterii eliminatorii):

-să fie elevi cuprinşi într-o formă de învăţământ, în clasele V-XII (inclusiv), (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ);

-vârsta: 10-19 ani;

-cetăţeni români cu domiciliul în România;

-să fie apţi din punct de vedere medical;

-să aibă acordul scris al părinţilor, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor);

-să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2019.

Regulament:

- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile. Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare, conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale .

- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți www.djstmehedinti.ro, cat si pe pagina de Facebook www.facebook.com/djst.mehedinti.

- în cazul în care un candidat selectat renunță, locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă;

- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori, participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta;

- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere;

- nu se iau în consideraţie formularele incomplete;

- înscrierile se fac prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau fax 0352/401482 ; 0352/401483, sau prin poştă la adresa: DJST Mehedinţi, str. Mihai Guşiţă nr. 6, loc. Dr-Tr-Severin, Jud. Mehedinţi.

Va asteptam cu drag!