teatru shutterDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 18-24 august 2019 ”Tabăra națională ”Expresie si mișcare” –tabara de actorie si film, ediția a IV-a, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, un eveniment ce constă într-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de inițiere în lumea filmului și a actoriei.

Activitățile sunt structurate pe 6 zile, fiecare zi având desemnată o anumită tematică. Copiii vor participa la diverse activități special concepute pentru vârsta lor, jocuri de improvizație recreative, individuale și de grup, menite să le dezvolte creativitatea, imaginația, concentrarea, atenția sau capacitatea de a lucra în echipă. În plus, sunt prevăzute vizionări de filme pentru copii – scurtmetraje educative și de aventură, realizate cu și pentru copii.

Participantii vor realiza, deasemeni și primele lor scenarii de film și vor concepe primele filmulețe de autor, în mici echipe de lucru, sub coordonarea actorilor, a unui operator profesionist invitați să participe la tabăra de teatru și film.

Tabăra de Teatru și Film ”Expresie si mișcare” oferă deasemenea copiilor șansa unică de a descoperi frumusețile geografiei județului Mehedinți și de a afla amănunte despre istoria țării, prin comunicare directă cu actori și regizori tinerii. Tabăra devine astfel o ocazie unică pentru orice copil sau adolescent, oferindu-le participanților, metode de învățare aplicată, bazate pe percepția directă a locurilor și pe descoperirea textelor de teatru cu personaje din istoria României, metodă care completează cunoștințele teoretice dobândite în școală și îi ancorează pe copii în realitatea imediată, deschizându-le orizontul către cunoaștere, memoria culturală și istorică a locurilor în care s-au născut.

Numarul de locuri disponibile: 60.

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantarea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin.

Documente necesare pentru înscriere:

- copie act identitate (CI sau CN);

- adeverinta medicala cu mentiunea apt pentru tabara;

- adeverinţa care atestă înscrierea într-o unitate de învăţământ (clasele V-XII, inclusiv);

- acord parental in cazul copiilor cu varsta sub 18 ani (formularul poate fi descarcat aici);

- formular înscriere ce se poate descarca de aici ;

- recomandare din partea unei asociaţii/ONG/DJST, diplome, certificate, adeverinţe, contracte de voluntariat, declaraţii, etc – copie.

- formularul cu acordul părintelui privind prelucrarea datelor cu caracter personal in cazul participantilor minori, sau in cazul participantilor cu varsta peste 18 ani formularul cu acordul personal privind prelucrarea datelor cu carcater personal.

Toate documentele menționate mai sus vor fi transmise către DJST Mehedinti în format electronic (scan), iar în momentul sosirii in tabara, toti participantii sunt rugati sa prezinte in original urmatoarele documente: formular de inscriere, acord parental, adeverință de elev si adeverință medicală.

 

Condiţii de participare (sunt şi criterii eliminatorii):

-să fie elevi cuprinşi într-o formă de învăţământ, în clasele V-XII (inclusiv), (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ);

-vârsta: 10-19 ani;

-cetăţeni români cu domiciliul în România;

-să fie apţi din punct de vedere medical;

-să aibă acordul scris al părinţilor, în vederea participării la tabără (în cazul minorilor);

-să nu mai fi participat în nicio altă tabără organizată de Ministerul Tineretului și Sportului sau de o direcție din subordine în anul 2019.

 

Regulament:

- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile. Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare, conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale .

- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site-ul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mehedinți www.djstmehedinti.ro, cat si pe pagina de Facebook www.facebook.com/djst.mehedinti.

- în cazul în care un candidat selectat renunță, locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă;

- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori, participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta;

- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere;

- nu se iau în consideraţie formularele incomplete;

- înscrierile se fac prin email la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau fax 0352/401482 ; 0352/401483, sau prin poştă la adresa: DJST Mehedinţi, str. Mihai Guşiţă nr. 6, loc. Dr-Tr-Severin, Jud. Mehedinţi;

-data limită pentru înscrierea participanților este 11 august 2019. Formularele primite dupa aceasta data vor fi descalificate.

 

Va asteptam cu drag!