In perioada 07-13 august 2017, in incinta centrului de agrement Drobeta se deruleaza ”Tabara nationala de etnografie si dansuri traditionale”, eveniment ce se adreseaza unui numar de 55 de tineri participanti interesati traditiile si dansurile populare romanesti.

Invatand dansul popular romanesc, copii vor descoperi magia dansului folcloric si a portului national, vor descoperi un mediu plin de muzica si armonie, o lume incarcata de ritualuri, obiceiuri si simboluri traditionale. Apropiindu-i pe cei mici de folclor, vor fi incurajati sa patrunda in acest univers, sa il cunoasca si sa il salveze, ce altfel risca sa fie uitat de-a lungul veacurilor.

Socializand cu alti copii de aceeasi varsta, participantii la tabara nationala de etnografie si dansuri traditionale vor reusi sa se integreze mai usor intr-un grup. Sub stricta indrumare si supraveghere a instructorilor profesionisti, fiecare copil va reusi sa se apropie si sa aprofundeze stilurile de dans popular romanesc, de la traditionala hora, la batuta moldoveneasca sau la invartita ardeleneasca.

Dansul popular este expresia unei natiuni si a poporului sau.   Exprimand cu simplitate traditia populara a orcarei natii, dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Fiind cea mai importanta manifestare a spiritului si identitatii unui popor, la activitatile prezentei tabere, tinerii participanti vor descoperi universul folcloric romanesc si vori invata dansuri care se pot exersa la orice eveniment. Fara sa aiba nevoie de cunostinte sau pricepere in arta dansului popular, baietii si fetele vor invata noi stiluri de dans proveniente din folclorul autohton, distrandu-se, alaturi de instructorii-pedagogi si de noii prieteni si parteneri de miscare.

Inscrierea participanlilor pentru tabara natională se realizează in baza următoarelor documente:

  • formularul tip de inscriere (descarca de aici)
  • documentul de identitate (carte de identitate/ certificat de nastere) – in copie;
  • diplome / certificate / adeverinte/contracte de voluntariat/ recomandari etc.- in copie;
  • adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt pentru tabara;
  • acordul scris al parintilor (in cazul tinerilor sub 18 ani).

Candidatii vor fi admisi in urma selectiei in limita locurilor disponibile. Rezultatele selectiei participantilor la tabara nationala de istorie, vor fi postate pe site-ul Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Mehedinti (http://djstmehedinti.ro) cat si pe pagina de Facebook  https://www.facebook.com/djst.mehedinti/?fref=ts ;

Vor fi contactati numai candidatii admisi. In cazul in care un beneficiar selectat isi anunleaza intentia de a renunta sa participe,acesta va fi inlocuit cu un alt beneficiar selectat, aflat pe listele de rezerva.

Masa si cazarea participantilor este gratuita pentru participanti, fiind asigurata de catre Direcția Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti, in cadrul centrului de agrement Drobeta, iar transportul va fi asigurat de catre participanti.

Vă așteptăm cu drag!